תקציר תהליך אימוץ


  • לשם קבלת מידע והתרשמות נפגשים מבקשי האימוץ במשרד העמותה לשיחה ארוכה ומפורטת.
  • העמותה דואגת לשלוח טופס פניה לפי סעיף 28 ח' (ב) לחוק אימוץ ילדים תשמ"א - 1981 לנחמה טל, מפקחת ארצית לאימוץ בין ארצי בירושלים לאישור. רק לאחר אישור משרד הרווחה שמבקש/י אימוץ לא נידחה/ו בעבר ע"י השרות למען הילד, או עמותה אחרת, אפשר להמשיך בתהליך.
  • מבקשי האימוץ ממלאים טופסי בקשה לאימוץ בין ארצי: בו מפורטים פרטים אישיים, מצב בריאות, פרטים על השכלה, פרטים על תעסוקה, מקום העבודה, מקומות עבודה קודמים, פרטים על מגורים, רכוש והכנסות, הרשעות ורישומים פליליים.
  • אם וכאשר מולאו כל הדרישות, מחזירים מבקשי האימוץ את הטפסים לעמותה ואז נשלחת/ים המבקשת/ים לאבחון אצל פסיכולוג/ית קלינית בכיר/ה לקביעת כשירות לאימוץ. לאחר האבחון הפסיכולוגי אישור והמלצה מתקיימת פגישה בין העו"ס למבקשי/ת האימוץ. נערך על ידה ביקור בית. לאחר קבלת תוצאות המבדקים הפסיכולוגיים נכתב הדו"ח הפסיכו-סוציאלי על המשפחה, ע"י הצוות המקצועי. לאחר שהצוות המקצועי מאשר את בני הזוג אפשרי להמשיך בתהליך.
  • מתרגמים את כל המסמכים הנדרשים לתיק אימוץ, מאשרים נוטריונית ואפוסטיל בימ"ש לשם הכנת תיק האימוץ שנשלח לארץ המוצא בה המבקשים רוצים לעבור את תהליך האימוץ.
  • את בקשת מבקשי האימוץ אנו מעבירים לנציגים בארצות השונות כדי לנסות להתאים להם ילד כמבוקשם. את ההזמנה לבני הזוג מקבלת העמותה מהשלטונות המוסמכים כי מדובר אך ורק בילדים ברי אימוץ וההזמנות הן מהמוסדות המוסמכים בארצות אלו.
  • בקבלת ההזמנה נוסעים מבקשי האימוץ כדי לפגוש את הילד המועמד לאימוץ עבורם. אליהם מתלווה רופא ילדים ישראלי מטעמם הבודק את הילד המועמד לאימוץ בנוכחותם, כדי לאשר את בריאותו וכשירותו ומחליט אם הילד ראוי. לאחר שיש הסכמה עקרונית שזה הילד שהם רוצים, הם חותמים בפני נוטריון על בקשתם וזאת כדי שאפשר יהיה להעביר אותה לבית המשפט להמשך ההליכים המשפטיים ומתן פסק דין בעניינם.
  • הנציגים של עמותת עתיד הילדים דואגים למבקשי האימוץ בעת שהותם בחו"ל כדי לבקר את הילד המועמד לאימוץ, דואגים להובלה משדה התעופה והעברתם למלונות שהוזמנו ע"י המשפחות לנוחיותם. הנציגים נמצאים עם אנשי הקשר המקומיים באופן רציף ודואגים לקבל הזמנות לילדים מועמדים לאימוץ עבור משפחותינו. הם מלווים את המשפחות בביקוריהם בבתי הילדים, מכינים את המשפחות לקראת המשפט שנערך שם לקביעת הורותם המאמצת כחוק. משתדלים ודואגים לכל הנדרש בתהליך למאמצים ונוחותם. העמותה בקשר יומי עם נציגיה בקזחסטן ובאזורים רבים ברחבי הפדרציה הרוסית.
  • העמותה מסדירה את אשרת הכניסה של הילד לתחום מדינת ישראל כתושב קבע. לאחר קבלת הילד לחיק המשפחה נעשים בישראל דוחות מעקב אחר התפתחות הילד וקליטתו במשפחתו החדשה ע"י העובדת סוציאלית. את הדוחות הללו מתרגמים ויחד עם תמונות הילד מעבירים לשלטונות האימוץ בחול כמתחייב, במקביל מועברים הדוחות גם למשרד הרווחה בישראל.
  • לאחר שני דוחות מעקב (שנה) מועבר כל המידע מגובה במסמכים למשרד הרווחה והילד נרשם בפנקס האימוצים כדין וזוכה באזרחות ישראלית. את אזרחותו הקודמת ההורים מתחייבים לשמור עד גיל 18 כמו כן ההורים מתחייבים לרשום את הילד בקונסוליה הזרה בישראל תוך 30 יום מיום הגעת הילד לתחומי מדינת ישראל.
  • לאחר שהמשפחה הגשימה את חלומה וחוזרת עם ילד בזרועותיה ארצה לוקחת העמותה את כל מסמכי האימוץ: פסק הדין, תעודת אימוץ, תעודת לידה לתרגום ואשרור. עם המסמכים המתורגמים ההורים יוכלו לרשום את ילדיהם במשרד הפנים ולקבל עבורם מס' ת.ז. ישראלי ורישום בביטוח לאומי. האם המאמצת זוכה בחופשת לידה ומענק לידה כחוק.
  • העמותה מקווה להמשיך להעניק אושר לעוד הרבה משפחות שזוכות להרחיב את התא המשפחתי והעיקר עתיד בטוח ומאושר לילדים המאומצים.